Digicult - iulie

La „Digicult”, îl veți cunoaște pe desenatorul Mihai Grăjdeanu, autorul primei adaptări în benzi desenate a „Scrisorii pierdute” de I.L. Caragiale. Trei oameni serioși s-au adunat într-o formație intitulată „Zmei trei” și cântă folclor, la două muzicuțe și un bas. Poate fi istoria „pusă” pe internet? Răspunsul: da! Proiectul „Adio, tovarăși” asta face: arată într-o variantă inedită evenimentele care au dus la destrămarea URSS.


REMEMBER: Acum cinci luni se lansa Digi24. Cu ambiții mari, cu idei tinerești, cu concepte inovatoare. Într-o perioadă în care numai de hrană spirituală nu ne mai arde, noi am pariat fără ezitare pe redescoperirea valorilor autentice, pe creativitate și cultură. La noi au venit artiști și creatori cu forță, care dinamiteaza convențiile. Am adus cultura aproape de dumneavoastră și v-am arătat cum poate arta să ne ajute să ne vedem așa cum suntem. În ultimele cinci luni ne-am cunoscut, ne-am împrietenit și am mai crescut puțin. Vă mulțumim că suntem împreună și împărtășim aceleași valori, iar astăzi cele mai importante nume din cultura română au cuvântul la „Digicult”.


Andrei Pleșu atrage finanțări internaționale ca să crească în România generații de oameni cu cap. Îi adună pe toți la Colegiul Noua Europa. Vă invităm să vedeți cine sunt ei. 
Sunt tineri și gălăgioși! Cu toate acestea nu fac zgomot, ci muzică. E „Orchestra Română de Tineret”.



In centrul Bucureștiului, un fotograf îi prinde pe trecători in lentila aparatului. Ce face mai departe cu pozele, aflați acum! A trăit printre gunoaie! Tot ele l-au facut celebru. Ion Bârlădeanu e cel care a spus povestea comunismului în imagini decupate din ziarele aruncate de alții. Ecaterina Vrana se-arată lumii întregi. Prin intermediul tablourilor pe care le pictează. Povestea ei o descoperiți la „Digicult” 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Les Films de Cannes, ediția a opta

Recomandări Festivalul Național de Teatru, Luni 23 octombrie 2017