Digicult - martie 2012

Digicult 10 martie - L-am invitat pe fotograful Francisc Mraz să ne spună două vorbe despre a sa Școală de fotopoetică, l-am cunoscut pe Gigel Ungureanu - prim balerin la Opera Română, și am călătorit printre sfincșii de lemn, femeile pisică și piramidele lăpuseanului Mircea Roman. ()

A plecat cu oile ani de zile în „Ultima transhumanță”. Le-a filmat și le-a fotografiat. Cum vede fotograful Dragoș Lumpan un obicei străvechi, aflați acum. Apoi, Ada Milea intră în „scenă” la „Digicult”. Un personaj pentru care convenţionalul a fost scos demult în afara legii vorbeşte despre joaca serioasă cu muzica, poezia, teatrul şi imprevizibilul. Mai tarziu, pictoriţa Suzana Dan ne dezvăluie la „Digicult” cum înfrânge kitschul... cu propriile-i arme. 

Astăzi, la „Digicult”! Îi vom cunoaşte pe oamenii din București fără să-i întrebăm cum îi cheamă şi chiar... fără să-i întâlnim. Ne ajută artistul Francisc Chiuariu, care a alcătuit portretul unei Capitale mereu în mişcare. Mereu în mişcare sunt şi lucrările lui, combinaţie de tablouri 3D şi instalaţii cu jocuri de lumini. Le vedeți la „Digicult”. „Din bube, mucigaiuri şi noroi”, iscat-a frumuseţi la vremuri noi. Despre cine este vorba, aflați acum. Și...cronica vremurilor noastre nu este o enciclopedie intimidantă, ci un panou amplasat pe o stradă. Cine şi de ce l-a amplasat, aflați tot la „Digicult”.



Cum este să ai 24 de ani și să-i „cunoști” îndeaproape pe cei mai mari compozitori? Aflăm de la Alice Sara Ott. De 60 de ani Doru Setran pictează și nu s-a plictisit nicio clipă. Secretul său? Aflați la „Digicult”. Arhitectul-șef al Londrei, Peter Bishop, ne spune în ce constă arta de a ne împrieteni cu orașul.  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Les Films de Cannes, ediția a opta

Recomandări Festivalul Național de Teatru, Luni 23 octombrie 2017