Digicult - emisiunea de cultură povestită

Canalul TV Digi24 ăi-a propus să ofere spectatorilor o altă opțiune - cea a unui jurnalisim echitabil, care nu se bazează pe senzațional, pe sex, pe facil. Parte din această ofertă a fost o emisune culturală, care să atingă toate aspectele celor șase arte. A șaptea, a avut o emisiune separata.
Dans, muzică, scris, teatru, pictura, sculptură au fost, pe rând, prezente la Digicult, emisiunea propusă și construită de mine. De la început, din faza de concept, mi-am dorit o revigorare a apropierii de cultură, am ales subiecte cu oameni tineri, mulți dintre ei, cu cei care si-au schimbat cariera pentru a deveni creativi pe cont propriu, cu cei care au deschis și croit drumuri singuri. Arta, cultura, nu sunt membre detașate și detașabile ale societății. Arta și cultura sunt reacții imediate la realitățile societății.

Au dat greutate si semnficație acestui demers personalități culturale care, prin felul lor spontan si indisolubil legat de prezent, au învigorat discursul: Andrei Pleșu, Solomon Marcus, Mircea Roman, Pavel Șușară, Sorin Dumitrescu etc.


Digicult 3 martie - lansare prima emisiune: dl Andrei Plesu ne-a acordat un interviu extins și inteligent despre Colegiul Noua Europa; am vizitat casa versatilului scenograf George baron Lowendal, care a incorporat exprasionism, constructivism, fauvism și alte curent în creațiile sale teatrale; o privire în culisele unui concurs de design, arhitectură și fotografie - INSPIRED, și un interviu cu violoncelistul Răzvan Suma, chiar când se pregătea de turneu. 

Cam așa i-am dat drumul emisunii...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Les Films de Cannes, ediția a opta

Recomandări Festivalul Național de Teatru, Luni 23 octombrie 2017